aparate foto profesionale
duminică, 27 noiembrie 2011

Ultima misiune NASA către Marte a părăsit atmosfera terestră sâmbătă cu ajutorul unei rachete Atlas V. Robotul Curiosity, care va rămâne pe Planeta Roşie timp de doi ani, este cel mai mare şi cel sofisticat explorator marţian conceput până acum, potrivit Gândul.info care citează The Telegraph,


 NASA a lucrat şapte ani la această misiune, iar costurile s-au dublat faţă de preţul estimat iniţial. Din cauza tăierilor bugetare şi a schimbării agendei de priorităţi la Washington, viitorul explorării spaţiale făcute de NASA este în pericol. Robotul Curiosity a fost conceput pentru a găsi dovezi referitoare la existenţa vieţii pe Marte. Misiunea îşi propune să stabilească dacă Marte ar putea găzdui o expediţie peste 20 de ani.

 

Misiunea Curiosity va ajunge pe Marte în opt luni de zile după ce va parcurge o distanţă de 570 de milioane de kilometri. În funcţie de ce va descoperi Curiosity, de interesul politic de la Washington şi în special de alocarea de fonduri, NASA va mai putea să trimită misiuni pe Marte, dar nu în viitorul apropiat. 


stiri-exacte.blogspot.com

- Copyright © ŞTIRI EXACTE - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -