aparate foto profesionale
marți, 21 decembrie 2010

21 decembrie 1989: mitingul din Capitală, convocat de Nicolae Ceauşescu este întrerupt de grupurile de protestatari care se regrupează în faţa Hotelului Intercontinental, a ambasadei SUA şi în Piaţa Romană. În cursul nopţii se trage în demonstranţi şi se degajează terenul cu ajutorul blindatelor. Este pe scurt imaginea pe care românii o creaseră în urmă cu 21 de ani pe 21 decembrie 1989.


În ziua ce a urmat au loc confruntări armate şi demonstraţii populare împotriva regimului comunist la Arad, Sibiu, Braşov, Cluj-Napoca, soldate cu numeroase victime.


22 decembrie 1989 – În jurul orei 12:08, Nicolae şi Elena Ceauşescu fug din sediul CC al PCR cu ajutorul unui elicopter. După o scurtă escală la Snagov cei doi sunt lăsaţi în zona Titu şi preluaţi de miliţie. În jurul orei 18:00 cuplul Ceauşescu este luat şi depus într-o unitate militară din Târgovişte. Se desfăşoară prima şedinţă a Comitetului Frontului Salvării Naţionale, compus din vechi comunişti şi disidenţi, prezidată de Ion Iliescu. Au loc lupte de stradă în principalele oraşe din România.

Pe 24 decembrie în România este proclamată Victoria revoluţiei.



sursa:wikipedia.org

stiri-exacte.blogspot.com

- Copyright © ŞTIRI EXACTE - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -