aparate foto profesionale
luni, 21 decembrie 2009


Ministerul Sănătăţii anunţă că în perioada 13-21 decembrie a.c., în România au fost înregistrate 11 decese prin hipotermie.

Este vorba despre 1 persoană din Neamț și câte 2 în Arad, Bacău, Constanța, Prahova și Suceava.

De asemenea, astăzi, în unitățile de primiri-urgențe (UPU) se aflau, pentru îngrijiri medicale, treizeci de persoane care reprezintă cazuri sociale. În unitățile de primiri-urgențe nu au fost semnalate disfuncționalități în acordarea asistenței medicale de urgență, singurele probleme apărute fiind legate de blocarea câtorva ambulanțe în trafic, în județele Buzău, Brăila și Galați.


Totodată MS reaminteşte populației că, în aceste zile, cu temperaturi extrem de scăzute:

1. Să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea de mijloace de protectie adecvate -căciuli, mănuși etc.

2. Să consume alimente bogate în proteine și grăsimi nesaturate, fructe, legume.

3. Să evite consumul de bauturi alcoolice.

4. Să acorde o atenție specială copiilor - evitarea situațiilor în care aceștia sunt lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

5. Persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, trebuie să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

6. Încălzirea corespunzătoare a locuințelor și a spațiilor închise de locuit și evitarea utilizării instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

7. Să evite expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături (în acest caz, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea unui medic).



stiri-exacte.blogspot.com

- Copyright © ŞTIRI EXACTE - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -